• Samoëns; ideale wielrenbestemming
  14 apr '12
  • File 718274 1916klein Vallée Du Giffre Dscn9455 Samoëns 7668klein Joux Plane 5619,Klein Large Samen

   Samoëns, een ideale wielrenbestemming

   Gelegen op 1000 kilometer vanaf Utrecht is Samoëns een ideale bestemming voor een geslaagde wielrenvakantie in de Franse Alpen. Een gezellig dorp met leuke barretjes en restaurants én vele bekende tourcols die binnen een dag te rijden zijn...

   Vallée du Giffre

   Ben je met je wielervrienden of club op zoek naar een mooie bestemming voor een wielrenvakantie van een weeken tot een week, dan zit je hier goed. Om op de eerste dag lekker warm te rijden biedt de Vallée du Giffre een mooie route tussen Sixt fer a Cheval en Mieussy. Serieus klimmen is nog niet aan de orde, maar de route over 50-75 km biedt een lekkere warming-up.

   De Joux Plane beklimmen

   De beroemdste en beruchtste klim van Samoëns is natuurlijk de Joux Plane, een pittige klim uit de 4e categorie over 13 km en 1000 hoogtemeters. Volgens velen is dit een van de, zoniet de zwaarte, klim die regelmatig in de Tour de France wordt opgenomen. Aangekomen op de col kun je ervoor kiezen om terug naar Samoëns af te dalen, of aan de andere kant richting Morzine te rijden. De klim biedt een aantal schitterende vergezichten en is hartje zomer warm door de pal zuidelijke ligging. Vergeet op  de col niet om even af te stappen voor een groepsfoto met de eeuwig witte Mont Blanc op de achtergrond! Vanaf Morzine kunnen getrainde wielrenners ervoor kiezen om ook nog even de Col d'Avoriaz te beklimmen. Ook dit is weer een stevige klim (840 hoogtemeters) met mooie uitzichten over de vooralpen. Vanaf Morzine fiets je via Les Gets op je gemak terug naar de Vallée du Giffre en Samoëns.

   Col de Ramaz, tourcol 2011

   Een andere must do is natuurlijk de Col de Ramaz die in 2011 voor het eerst in de Tour is opgenomen. Hopelijk is het wat koeler als die dag dat Armstrong en z'n collega's bij Mieussy omhoog fietsten, want we hebben het ook hier over een stevige klim! Op 1610m hoogte aangekomen, rij je via het skidorpje Praz de Lys naar beneden, om via Taninges weer richting Samoëns te rijden.

   Col de la Colombière

   De volgende dag is het tijd om richting le pays du Reblochon les Aravis te fietsen. De klim begint net na de stad Cluses en voert je over 19,5 kilometer naar de beroemde Col de la Colombière op 1618m hoogte. Goed getrainde fietsers kunnen ervoor kiezen om door te rijden naar de Col d'Aravis om via Megeve terug te rijden naar Cluses en Samoëns. Een andere leuke en avontuurlijke optie is het om in of in de omgeving van Grand Bornard of la Clusaz te overnachten, om de volgende dag weer fris verder te rijden. AlpAdventures kan zo'n extra nacht natuurlijk opnemen als extra arrangement tijdens jouw wielrenvakantie in Samoëns, inclusief bagagevervoer! De volgende dag kun je genieten van de authentieke omgeving van Combloux of misschien zelfs Beaufort aandoen op een volgende dagtoer. Beide dorpen staan bekend om haar beroemde kazen, geproduceerd op de alpenweides.

   Dagtoer naar skidorp Flaine

   Een laatste leuke dagtour, zeker voor rijders die hier al eens geskied hebben, is de klim naar Flaine. Vanuit Samoëns rij je naar Chatillon om vanaf daar af te dalen naar Cluses. Via de D1205 rij je in de richting van Sallanches om links af te slaan richting Flaine/les Carroz. Daar begint de klim van 1350 hoogtemeters over 25 kilometer. De route voert je door het skidorpje les Carroz en slingert vervolgens door naar de Col de Pierre Carrée op 1844 meter. Vanaf daar kun je ervoor kiezen om nog even af te dalen naar het dorpje Flaine. Terug rij het eerste deel over dezelfde weg en na les Carroz neem je de mooie bergroute via St Sigismond terug naar Samoëns.

   Een geheel verzorgde wielrenvakantie

   Buiten de hierboven genoemde routes zijn er natuurlijk nog tientallen andere mooie routes in de directe omgeving van Samoëns. Tijdens een geheel verzorgde wielrenvakantie in Samoëns kunnen we je vele tips geven voor vele andere mooie dagtochten. We kunnen jou en je wielrenvrienden verblijf aanbieden in een comfortabel chalet, inclusief onze heerlijk half- (of zelfs vol)pension verzorging. Groepen van 6-20 personen kunnen bij ons terecht voor een uitdagende wielrentrip in het gezellige vakantiedorp Samoëns. Zoals hierboven beschreven kunnen we je zelfs één nacht op een andere locatie aanbieden, om zo een mooie 2 daagse tocht te kunnen rijden. 

   Voor de prijs vanaf € 399,- pp verblijf je al een week geheel verzorgd in een comfortabel chalet. Neem eens een kijkje op onze reis op maat pagina of neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden. Bellen kan natuurlijk ook, op: 0033 6 42318177

   A bientôt in Samoëns, de onondekte wielrenparel...