• Best of the Haute Savoie
  Zomer 2018
  Img 1438 Site
  Thema
  allmountain / enduro
  Guiding
  5 dagen lokale MTB gids
  Niveau
  bergervaring een must
  Hoogte
  gem. 500+ / 2000-
  Verblijf
  7 nachten chalet
  Verzorging
  half pension
  Beschikbaar
  8 plaatsen
 • intro

  Zes dagen lang knallen we over de vetste singletracks van Samoëns, les Gets, Morzine, Megève, Salève, Chamonix. Een dikke klim of een geopende skilift brengen je naar een mooie piek. Je geniet van het uitzicht, opent je vering en dropt je zadel voor een volgende trail met 1000 hoogtemeters! AlpAdventures gids Arno kent de verborgen pareltjes; eindeloze trails slingeren zich naar beneden, met op de achtergrond de Mont Blanc die overal bovenuit torent. Je verblijft deze week lekker relaxed in een door ons gecatered chalet in Samoëns, natuurlijk op basis van half pension verzorging. Is mountainbiken jouw ding en heb je al wat bike-ervaring in je backpack, dan is dit dé enduro-trip voor jou!

  Enduro 3,Web.Jpg Vierkant

  de week

  Tijdens de Best of the Haute Savoie Enduro trip verblijf je 7 dagen op locatie, waarvan we 6 volle dagen op stap gaan met AlpAdventures bikegids Arno. Als import-local kent hij de Haute-Savoie als z'n broekzak en neemt je mee naar de mooiste plekken. Iedere dag rijden we vanaf het chalet naar een nieuw en ander bikeparadijs. Van Morzine met haar vette downhills tot Chamonix met haar indrukwekkende gletsjers en van EWS trails in Samoëns tot de verborgen singles in de Vallée Verte. Dagelijks gebruiken we één of enkele skiliften, maar reken ook op een portie trappen om de mooiste trails met elkaar op te lussen. We klimmen maximaal 500hm per dag en dalen minimaal 2000hm.  Iedere dag brengt een nieuwe uitdaging en grenzen worden verlegd. Je zult dan ook merken dat je niveau in deze week letterlijk en figuurlijk met sprongen vooruit gaan. Tijdens een 2 daagse tocht brengen we de nacht door in een afgelegen berghut om de volgende ochtend als eerste op de trails te staan!

  Aankomst en check-in is op zaterdagmiddag vanaf 17:00 en de check out is op de volgende zaterdag voor 10 uur.

  verblijf

  Afhankelijk van het aantal deelnemers verblijf je tijdens deze mtb trip in een ruim en comfortabel chalet in het gezellige dorpje Samoëns. Het verblijf beschikt over meerdere comfortabele 2-4 persoons slaapkamers en meerdere badkamers. Doorgaans deel je een kamer samen met een van je reisgenoten. De prijs van deze trip is op basis van halfpension. Dit betekent dat we de dag starten met een lekker ontbijt en dat je 6 avonden (op een avond wordt er door ons niet gekookt) kunt aanschuiven voor een smakelijk en voedzaam diner. Natuurlijk zorgen we ook voor een lekkere picnic lunch die je mee kunt nemen om halverwege de dag even bij te tanken. 

  Vervoer

  Natuurlijk kunnen we bemiddelen in het transport. Als je alleen reist kunnen we je bijvoorbeeld in contact brengen met andere deelnemers om te carpoolen. Verder zitten we op slechts 1 uur rijden vanaf Genève airport, wat vliegen dus ook een aantrekkelijke optie maakt. Je vind al retourtickets vanaf € 60,- en we kunnen je helpen met de airporttransfer van het vliegveld.

  9471klein

  niveau

  Om op een mountainbike-vakantie een groep van gelijk niveau te kunnen vormen met de gids, is het belangrijk dat deze niet te ver uiteen loopt. Deze enduro-trip is dan ook geschikt voor gevorderde bikers, met ervaring in de bergen. Het thema van deze trip is “all-mountain/enduro”; we maken gebruik van skiliften, uplifts en beenkracht. Afdalingen zijn lang en voeren je over technische en uitdagende singletracks. 

  De ideale bike is een type allmountain (minimaal 120mm) tot enduro (160mm), een full suspension is een must, uitgedost met dikke alpenbanden. Het op locatie huren van een full suspension bike kost € 240,- voor een week. Je hebt dan een prima enduro-bike met 150mm veerweg. Verder is het goed om te beschikken over knieprotectie en natuurlijk een helm en handschoenen.

  materiaal

  Natuurlijk is het fijn om over je eigen vertrouwde mountainbike te beschikken. Heb je deze niet, dan is dat geen probleem en kun je via ons op locatie een prima bike huren. Het is een must om te beschikken over een "full suspension" bike, met een minimale veerweg van 120mm. De ideale MTB voor deze Best of '74 Enduro week is een all-mountain/enduro fiets met een veerweg tussen de 120 en 160 mm. Het op locatie huren van een enduro-bike met 150mm kost € 240,- voor een week. Verder is het goed om te beschikken over knieprotectie en natuurlijk een helm en handschoenen.

  1771crop

  prijs

  De prijs van deze grensverleggende Enduro trip is:

  € 799,- per persoon.

  deze prijs is inclusief:

  • 7 nachten verblijf in een comfortabel chalet
  • 7 ochtenden een voedzaam ontbijt
  • 6 avonden een smakelijk diner
  • picnic lunch voor onderweg
  • 6 dagen op pad met AlpAdventures bikegids Arno
  • 1 overnachting in een berghut (obv halfpension)
  • kleding wasservice

  Omdat we vooraf niet precies weten welke liften we zullen gebruiken, zijn de benodigde skipassen niet inbegrepen. Reken voor een dagpas op een prijs van gemiddeld € 20 p.p.

  NB: Om deze trip door te laten gaan zijn minimaal 5 deelnemers benodigd.

  beeld