• Chamonix - Zermatt
  Zomer 2017
  Cimg9861
  Thema
  Mountainbike, transalp
  Guiding
  6 dagen lokale MTB gids
  Niveau
  bergervaring een must
  Conditie
  goede conditie vereist
  Hoogte
  gem. 1500m+ per dag
  Verblijf
  7 nachten hotel
  Verzorging
  volpension
  Beschikbaar
  op aanvraag
 • intro

  Volg via de mooiste singletracks de sporen van de beroemde Haute route, van de Franse Mont Blanc naar de Zwitserse Matterhorn. In 6 dagen verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen met dikke klims, technische downhills en de mooiste uitzichten op de eeuwige Zwitserse sneeuw. Tijdens de trip verblijf je geheel verzorgd en lekker comfortabel in verschillende hotels in de authentieke Wallisser alpendorpjes. Na een dag knallen is het lekker bijkomen met een heerlijk driegangendiner en een welverdiend biertje.

  de week

  Op zaterdag ben je welkom in het hotel in Chamonix en doen we de laatste inkopen en voorbereidingen voor de start van de trip. Gids op deze trip is AlpAdventures Arno; gediplomeerd mountainbikegids én Nederlands sprekend.

  Dag 1 zondag: Starten we met een warming-up op de mooie trails van Chamonix en rijden we via de Col de Balme naar Zwitserland

  Dag 2-5: Iedere dag rijden we zo'n 40-50 km  en klimmen én dalen we gemiddeld 1500 hoogtemeters. Steeds omringt door Zwitserse Alpenreuzen en de mooiste uitzichten op de gletsjers van Wallis. Slapen doen we in leuke berghotelletjes waar 's avonds een heerlijke maaltijd en 's ochtends een voedzaam ontbijt op ons staat te wachten.

  Dag 6 vrijdag: Vanuit St Niklaus rijden we naar Zermatt voor het kersje op de toch al heerlijke taart. In de schaduw van de Matterhorn rij je een afdaling die beter is als in je dromen, om nog maar te zwijgen van de entourage in dit geweldige stukje Zwisneyland!

  Dag 7 zaterdag: Na een heerlijke nachtrust in de bergen, rijden we met een dikke smile in onze bikebus terug naar Chamonix

  Cimg9827

  niveau

  Om op een transalp tocht een groep van gelijk niveau te kunnen vormen met de gids, is het belangrijk dat deze niet te ver uiteen loopt. Deze week is dan ook geschikt voor gevorderde bikers, met ervaring in de bergen én een goede (fiets)conditie. Het thema van deze trip is “all-mountain”, dat wil zeggen dat we veel klimmen, soms klunen (dat betekent de fietsen duwen of sjouwen) en natuurlijk al het geklommene weer afdalen.

  We rijden in totaal zo'n 280km, gemiddeld zo'n 45 km per dag. We klimmen en dalen gemiddeld zo'n 1500m per dag, waarbij we het gebruik van skiliften uiteraard niet meerekenen. Op bepaalde trajecten maken we (waar mogelijk) gebruik van een skilift om energie te sparen voor de rest van de dagetappe. Van de Transalp tochten die we aanbieden, is deze Haute route de zwaarste én de meest technische.

  Wij verzorgen het bagagevervoer en dat betekent dat je overdag alleen met een daypack met de benodigde inhoud rijdt; dat klinkt goed toch?!

  materiaal

  Natuurlijk is het fijn om over je eigen vertrouwde mountainbike te beschikken. We raden echter wel sterk aan om gebruik te maken van een "full suspension" bike, minimaal in de categorie cross country (120 mm veerweg), maar beter nog een all-mountain type (140 mm veerweg).

  Je hotelbagage wordt dagelijks vervoerd met het busje en dat betekent dat je alleen een daypack mee hoeft te nemen. Een camelbag is erg handig, maar bidons zijn ook prima omdat je dan het gewicht niet op je rug draagt. Gewichtsbesparing is het codewoord op een transalp tocht.

  Klikpedalen of flatpedals zijn persoonlijke keuzes; het één is niet beter als het ander. Met klikpedalen klim je makkelijker, maar flatpedals zijn prettiger op technische afdalingen.

  Overige tips en advies mbt je paklijst krijg je van ons kort voor aanvang van de trip.

  9806klein

  prijs

  De prijs van deze grensverleggende transalp tocht is:

  € 1345,- per persoon

  deze prijs is inclusief:

  - 7 nachten verblijf in berghotels
  - halfpension verzorging
  - picnic lunch voor onderweg
  - bagage transport
  - 6 volle dagen op pad met een gecertificeerde gids/bikecoach
  - liftpassen in Chamonix en Verbier

  Deze MTB-trip bieden kunnen we op meerdere data aanbieden dit seizoen. Neem contact met ons op als je je aan wilt melden en geef aan wanneer jij mee zou willen rijden?!

  Cimg9760

  beeld