• Learn 2 Ride (better)
  Zomer 2018
  Img 5409site
  Thema
  MTB, all-mountain
  Guiding
  5 dagen MTB coaching
  Niveau
  MTB ervaring in NL
  Verblijf
  6 nachten chalet
  Verzorging
  halfpension
  Extra
  1 nacht in een berghut
  Beschikbaar
  8 plaatsen
 • intro

  Rij jij al een tijdje je rondjes op je favoriete Nederlandse parcours, wegdromend over eindeloze singletracks in de Alpen? Wake up! en schrijf je in voor deze Learn 2 Ride (better) trip en leer biken in de échte bergen! Gedurende 5 dagen ga je op pad met gediplomeerd bikecoach Arno die jou in het Nederlands trailwijs maakt in de bergen van het Franse Samoëns. Iedere dag gaan we progressief aan de slag met verschillende technieken die je nodig hebt in de bergen, met individuele aandacht voor iedere deelnemer. Natuurlijk brengen we de geleerde technieken direct in de praktijk op de mooiste trails in de omgeving. Verblijven doe je lekker ontspannen in een comfortabel chalet op basis van halfpension. Kortom, wil jij leren mountainbiken in de échte bergen; dan is dit de trip voor jou!

  de week

  Vanaf zaterdagmiddag 17:00 ben je welkom in het chalet en 's avonds staat er een eerste diner voor je klaar.

  5 dagen lag gaan we met elkaar op pad, onder aanvoering van Frans gediplomeerd mountainbikegids Arno. Gedurende deze week maak je de stap van Nederlandse polderbiker naar een échte mountainbiker. Biken in de bergen vraagt om bepaalde skills en technieken die je je deze week eigen zult maken. We gaan progressief te werk, waarbij iedereen persoonlijke aandacht krijgt om aan het einde van de week lekker te knallen over de mooiste singletracks. 

  Zo gaan we aan de slag met: balans en evenwicht op lage snelheid, klim en daaltechnieken, (basis)positie op de fiets, het passeren van obstakels, het nemen van bochten, etc...

  Minimaal 1 dag rijden we de manmade downhilltrails van les Gets en les Portes du Soleil en overnachten we avontuurlijk in een berghut!

  Photo 30 08 15 17 04 24site

  verblijf

  Je verblijft deze week lekker ontspannen in een ruim en comfortabel chalet in Samoëns. Afhankelijk van het definitief aantal deelnemers leggen we de accommodatie vast. We kunnen je dus nu nog niet vertellen waar je precies terecht komt, maar vertrouw er maar op dat het een prima verblijf zal zijn. Samen met je reisgenoten deel je het chalet en doorgaans deel je een kamer met een van je reisgenoten. 

  De prijs van deze trip is op basis van halfpension. Dit betekent dat we de dag starten met een lekker ontbijt en dat je op 5 avonden kunt aanschuiven voor een smakelijk en voedzaam AlpAdventures diner. Op 1 avond wordt er door Jessica niet gekookt en kun je met elkaar een restaurant in het dorp bezoeken. Verder breng je tijdens onze 2 daagse tocht de nacht door in een berghut, natuurlijk obv halfpension.

  Natuurlijk kunnen we bemiddelen in het transport. Als je alleen reist kunnen we je bijvoorbeeld in contact brengen met andere deelnemers om te carpoolen. Verder zitten we op slechts 1 uur rijden vanaf Genève airport, wat vliegen dus ook een aantrekkelijke optie maakt. Je vind al retourtickets vanaf € 60,- en we kunnen je helpen met de airporttransfer van het vliegveld.

  Alp Adv201509 0284site

  prijs

  De prijs van deze Learn 2 Ride (better) week bedraagt:

  € 799,- per persoon

  Deze prijs is inclusief:

  • 6 nachten verblijf in chalet
  • 7 ochtenden een voedzaam ontbijt
  • 5 avonden een smakelijk diner
  • 1 nacht in een berghut
  • 5 dagen op pad met gecertificeerde gids 
  • AlpAdventures reisbegeleiding
  • kleding wasservice
  • veel gezelligheid
  Prijzen van eventuele liftpassen zijn niet bij de prijs inbegrepen

  NB: Voor doorgang van deze trip zijn minimaal 5 deelnemers benodigd

  Alp Adv201509 0058site

  beeld