• Pass'portes bike weekend
  28 juni - 2 juli
  Mtb
  Thema
  MTB Enduro
  Guiding
  3 dagen
  Niveau
  berg ervaring vereist
  Conditie
  redelijke conditie vereist
  Verblijf
  comfortabel chalet
  Verzorging
  halfpension
  Beschikbaar
  8 plaatsen
 • intro

  Als enthousiaste mountainbiker moet je een keer deel genomen hebben aan de Pass'portes du Soleil en AlpAdventures maakt dat voor je mogelijk! 3 dagen lang gaan we op pad om de mooiste tracks in de omgeving te verkennen, met als hoogtepunt jouw deelname aan de beroemde Passportes du Soleil biketour. We vertrekken vanuit Morzine en zullen met gebruik van verschillende skiliften een tocht van zo'n 80 km afleggen, die je voert over de mooiste paden van dit Franse en Zwitsere bikeparadijs. Tijdens dit lange weekend verblijf je 4 dagen lekker relaxed in een groot chalet, natuurlijk op basis van half pension verzorging.

  het weekend

  Je bent 4 dagen op locatie en dit is het programma:

  • Donderdagavond: Aankomst, gevolgd door diner in het chalet + opstart informatie
  • Vrijdag: Deelname aan de 80 km lange Passportes du Soleil biketocht
  • Zaterdag: Uplift-enduro dag; gids Arno
  • Zondag: le Tour du Grand Massif; gids Arno
  • Maandag: Ontbijten, inpakken en uitchecken

  Passportes du Soleil

  De Passportes du Soleil is een jaarlijks terugkerende enduro tocht in het Portes du Soleil, die je tot over de grens met Zwitserland voert. In totaal is deze uitdagende route 80 km lang waarbij de hoogte varieert tussen de 1000 en 2250m. In de route zijn 14 skiliften opgenomen en over de hele dag genomen moet je rekenen op zo'n 1000 hoogtemeters klimmen.

  Check hier de Pass-portes du Soleil YouTube teaser!

  verblijf

  Je verblijft dit weekend lekker ontspannen in een ruim en comfortabel chalet in Samoëns. Het chalet beschikt over meerdere 2/3 persoonskamers, die je deelt met een van je reisgenoten. Het chalet is van alle gemakken voorzien en beschikt zelfs over een jacuzzi om de benen weer in shape te krijgen voor de volgende dag. De prijs van deze trip is op basis van halfpension. Dit betekent dat we de dag starten met een lekker ontbijt en dat je ’s avonds kunt aanschuiven voor een smakelijk en voedzaam diner.

  Transport

  Natuurlijk kunnen we bemiddelen in het transport. Als je alleen reist kunnen we je bijvoorbeeld in contact brengen met andere deelnemers om te carpoolen. Verder zitten we op slechts 1 uur rijden vanaf Genève airport, wat vliegen dus ook een aantrekkelijke optie maakt. Je vind al retourtickets vanaf € 60,- en we kunnen je helpen met de airporttransfer van het vliegveld.

  9471klein

  niveau

  Om (een) groep(en) van gelijk niveau te kunnen vormen, is het belangrijk dat deze niet te ver uiteen loopt. Deze week is dan ook geschikt voor (licht) gevorderde bikers, die beschikken over MTB ervaring in de bergen/Ardennen. Omdat de liften nog dicht zijn, ben je op de all-mountain tocht door het Grand Massif aangewezen op beenkracht om boven komen. Denk aan 1000m klimmen en 1500m afdalen. Tijdens de Passportes ligt de nadruk op afdalen, voor de UP maak je vooral gebruik van skiliften. De afdalingen zijn van een niveau waarbij bergervaring vereist is.

  Natuurlijk is het fijn om over je eigen vertrouwde mountainbike te beschikken. Heb je deze niet, dan is dat geen probleem en kun je via ons op locatie een prima bike huren. De prijs is € 130,- voor 3 dgn, type all-mountain met 130mm veerweg voor en achter. Voor de Passportes du Soleil is het een must om over een full-suspension (met minimaal 120mm veerweg) te beschikken. Verder natuurlijk een helm, handschoenen en eventuele overige protectie.

  prijs

  De prijs van het Pass'portes MTB weekend bedraagt:

  € 449,- p/p

  Deze prijs is inclusief:

  • 4 nachten verblijf in een comfortabel chalet
  • Halfpension verzorging
  • 3 dagen gids (AlpAdventures Arno)
  • Deelname aan de Passportes du Soleil
  • Kleding wasservice
  • AlpAdventures hosting

  NB: Om deze reis doorgang te geven zijn er minimaal 6 deelnemers benodigd

  1380klein

  beeld

  recensies

  AlpAdventures, Arno en Jessica ( en een beetje Sven :) ) bedankt voor de goede organisatie (het meedenken!) en het hartelijke ontvangst. De voorbereiding en begeleiding voor de PassPortes du Soleil en de Tour du Grand Massif waren echt helemaal prima. Zeker die laatste wil ik in verschillende varianten nog wel een paar keer ontdekken: wat een mega vette tocht is dat! Top trails, prima klimmen en vaak de flow die we zochten! En die geitenboer in de bergen niet te vergeten: top!