• Samoëns Enduro week
  Zomer 2018
  Img 1510 Klein
  Thema
  allmountain / enduro
  Guiding
  5 dagen lokale MTB gids
  Niveau
  bergervaring een must
  Hoogte
  gem. 500+ / 2000- per dag
  Verblijf
  6 nachten chalet
  Verzorging
  half pension
  Extra
  nacht in berghut
  Beschikbaar
  8 plaatsen
 • intro

  Een week lang gaan we op zoek naar de mooiste enduro trails van Samoëns en omgeving. Een up- of skilift brengen je naar een mooie piek eventueel gevolgd door een extra klimmetje, om vervolgens naar beneden te knallen over de mooiste singletracks. AlpAdventures gids Arno kent de verborgen pareltjes in de vorm van eindeloze trails terug naar het dal. Je verblijft deze week lekker relaxed in een door ons gecatered chalet in Samoëns, natuurlijk op basis van half pension verzorging. Tijdens een 2 daagse tocht overnacht je in een berghut en sta je de volgende ochtend als eerste op de trails. Dit is de week waarin we het meest gebruik maken van ski- en uplifts, maar een beetje klimmen hoort er natuurlijk wél bij! 

  Dscn0815klein

  de week

  Tijdens deze Samoëns Enduro week, verblijf je 7 dagen op locatie, waarvan je 5 volle dagen op stap gaat met AlpAdventures gids Arno. Iedere dag kiezen we voor een nieuwe tour rondom Samoëns (EWS bestemming 2015), skigebied le Grand Massif en de Portes du Soleil. Tijdens een 2 daagse tocht overnachten we avontuurlijk in een berghut om de volgende ochtend als eerste op de trails te staan. Iedere dag brengt een nieuwe uitdaging en grenzen worden verlegd. Je zult dan ook merken dat je niveau in deze week letterlijk en figuurlijk met sprongen vooruit gaan. Om aan het startpunt van een afdaling te komen gebruiken we ski- en uplifts, aangevuld met wat beenkracht. 

  Aankomst en check-in is op zaterdagmiddag vanaf 17:00 en de check out is op de volgende zaterdag voor 10 uur.

  verblijf

  Afhankelijk van het aantal deelnemers verblijf je tijdens deze mtb trip in een ruim en comfortabel chalet in het gezellige dorpje Samoëns. Het verblijf beschikt over meerdere comfortabele 2-4 persoons slaapkamers en meerdere badkamers. Doorgaans deel je een kamer samen met een van je reisgenoten. De prijs van deze trip is op basis van halfpension. Dit betekent dat we de dag starten met een lekker ontbijt en dat je 6 avonden (op een avond wordt er door ons niet gekookt) kunt aanschuiven voor een smakelijk en voedzaam diner. Natuurlijk zorgen we ook voor een lekkere picnic lunch die je mee kunt nemen om halverwege de dag even bij te tanken.

  Natuurlijk kunnen we bemiddelen in het transport. Als je alleen reist kunnen we je bijvoorbeeld in contact brengen met andere deelnemers om te carpoolen. Verder zitten we op slechts 1 uur rijden vanaf Genève airport, wat vliegen dus ook een aantrekkelijke optie maakt. Je vind al retourtickets vanaf € 60,- en we kunnen je helpen met de airporttransfer van het vliegveld.

  2011 Samoens 0160

  niveau

  Om op een mountainbike-vakantie een groep van gelijk niveau te kunnen vormen met de gids, is het belangrijk dat deze niet te ver uiteen loopt. Deze enduro-trip is dan ook geschikt voor gevorderde bikers, met ervaring in de bergen. Het thema van deze trip is “all-mountain/enduro”; we maken gebruik van skiliften, uplifts en beenkracht. Afdalingen zijn lang en voeren je over technische en uitdagende singletracks. 

  De ideale bike is een type allmountain (minimaal 120mm) tot enduro (160mm), een full suspension is een must, uitgedost met dikke alpenbanden. Het op locatie huren van een enduro=bike kost € 240,- voor een week. Verder is het goed om te beschikken over knieprotectie en natuurlijk een helm en handschoenen.

  Alp Adv201509 0120site

  prijs

  De prijs van deze grensverleggende Enduro week is:

  € 799,- per persoon.

  deze prijs is inclusief:

  • 7 nachten verblijf in een comfortabel chalet
  • 7 ochtenden een voedzaam ontbijt
  • 5 avonden een smakelijk diner
  • 1 nacht in een berghut
  • picnic lunch voor onderweg
  • 5 dagen AlpAdventures bikegids

  Omdat we vooraf niet precies weten welke liften we zullen gebruiken, zijn de benodigde skipassen niet inbegrepen. Reken voor een dagpas op een prijs van gemiddeld € 20 p.p.

  NB: Voor doorgang van deze trip zijn minimaal 5 deelnemers benodigd

  Alp Adv201509 0284site

  beeld