• Tour du Mont Blanc
  Zomer 2018
  Img 5412site
  Thema
  Mountainbike, transalps
  Guiding
  6 dagen lokale MTB gids
  Niveau
  bergervaring een must
  Conditie
  goede conditie vereist
  Hoogte
  gem.1200-1500m per dag
  Verblijf
  7 nachten berghut/hotel
  Verzorging
  volpension
  Beschikbaar
  op aanvraag
 • intro

  De mooiste mountainbike toer rondom de hoogste berg van west Europa, dat is de beroemde Tour du Mont Blanc. We vertrekken vanuit Chamonix en rijden met de wijzers van de klok mee via het Zwitserse Martigny en het Italiaanse Courmayeur terug naar Frankrijk. We rijden door authentieke dorpjes, over rustieke alpenweidjes, langs imposante gletschers en omringd door de hoogste pieken van de Alpen over de mooiste tracks. Overnachten doen we in 2* berghotelletjes, goed verzorgd en natuurlijk op basis van half pension. Dit is een onvergetelijke bike-belevenis met uitzichten die je nooit meer zult vergeten!

  de week

  Tijdens deze schitterende mountainbike tour rijden we, om de drukte te ontlopen, met de wijzers van de klok mee de mytische Tour du Mont Blanc. AlpAdventures bikegids Arno neemt je mee op de balcon-trails met fantastische uitzichten op het hooggebergte en haar indrukwekkende gletschers. We zullen nauwelijks gebruik maken van liften en doen dus veel op spierkracht en af en toe zullen er stukken gekluund moeten worden.

  De beloningen zijn groot en snel is de pijn vergeten als je je top bereikt en uitkijkt over de imposante gletschers en indrukwekkende toppen. Alle dagen verblijf je lekker verzorgd in een gezellig berghotelletje, natuurlijk obv half pension verzorging. Soms slaap je op een 2 persoonskamer, maar soms op meerpersoonskamers. Halverwege de week brengen we 1 nacht avontuurlijk en basic (dortoir/lager) door in een berghut midden in de natuur van de Beaufortain.

  Tmb Day4 34site

  niveau

  Om een groep van gelijk niveau te kunnen vormen met de gids, is het belangrijk dat deze niet te ver uiteen loopt. Deze mtb trip is dan ook geschikt voor gevorderde bikers, met ervaring in de bergen en een goede conditie. Het thema van deze trip is “all-mountain”, dat wil zeggen dat we veel klimmen, soms klunen en natuurlijk de geklommen berg vervolgens weer afdalen over zeer divers terrein.

  Dag 1 is een inrijdag, waarbij we gebruik maken van een skilift om op de eerste overnachting in Martigny aan te komen

  De overige 5 dagen klimmen we zo'n 1200-1500 hoogtemeters per dag en dalen gemiddeld hetzelfde aantal hoogtemeters, om op dag 6 vanuit les Contamines weer in Chamonix aan te komen. Klimmen doen we grotendeels via jeeptracks, waarbij de collen soms gekluund moeten worden. Voor de afdaling zoeken we altijd naar de mooiste technische singletracks om moe maar voldaan weer uit te komen bij de volgende accommodatie.

  Wij regelen je bagage vervoer en dus rij je overdag alleen met een daypack met de benodigde inhoud; dat klinkt goed toch?!

  Img 4491site

  materiaal

  Natuurlijk is het prettig om tijdens een trip als deze over je eigen MTB beschikken. Wel is het een must om deel te nemen op een full suspension MTB. Niet alleen voor het afdalen, maar ook voor het klimmen op grof terrein is een fully de ideale fiets. Bij voorkeur gebruik je een lichte all-mountain fully, met een veerweg tussen de 120 en 150mm.

  Verder is het verplicht om een geschikte helm te dagen en het liefst over full finger handschoenen te beschikken. Omdat het weer in de bergen snel kan wisselen en we grote hoogteverschillen afleggen, is het belangrijk om waterdichte en warme kleding mee te nemen. Nadere info over je 'paklijst' krijg je van ons bij deelname...

  prijs

  De prijs van deze grensverleggende Tour du Mont Blanc is:

  € 1145,- per persoon

  deze prijs is inclusief:

  - 7 nachten (basic) verblijf
  - halfpension verzorging 
  - picnic lunch voor onderweg
  - bagage transport
  - 6 volle dagen op pad met een gecertificeerde gids
  - 1 dag liftpas

  Deze MTB-trip bieden kunnen we op meerdere data aanbieden dit seizoen. Neem contact met ons op als je je aan wilt melden en geef aan wanneer jij mee zou willen rijden?! Groepen vanaf 6 personen kunnen we deze week op maat aanbieden.

  Photo 31 08 15 09 12 52site

  beeld